Om Alsingevallen

Det nya Trelleborg

I snart två decennier har vi förvaltat och utvecklat fastigheter med fokus på långsiktig hållbarhet för kommande generationer. Vi har varit aktiva i ett stort antal nybyggen. Med fantastiskt läge och vacker miljö ser vi Trelleborg som den största attraktionen i sig själv med stort utrymme för utveckling och tillväxt. Vår vision är att fler ska vilja satsa, bo och andas Trelleborg.

Om oss

Det hela startade i början på 00-talet när bolagets ägare Bengt Nilsson köpte två fastigheter i centrala Trelleborg. Sedan dess har Alsingevallen varit aktiva i ett stort antal projekt i Trelleborg och stått som byggherre för flera, bl.a. omvandlingen av gamla Centralskolan till hyresrätter, och gamla tennishallen på Engelbrektsgatan 10-12. Företaget har vunnit fler utmärkelser, bl.a. 2018-års Samhällsbyggnadspris för kvarteret Bävern tillsammans med Midroc. Alsingevallen är ett lokalt förankrat fastighetsbolag som i första hand satsar på bostäder, men även butikslokaler och kontor.

Kärleken till hemstaden går först

I drygt tjugo år har fastighetsägaren och exploatören Bengt Nilsson och hans bolag Alsingevallen haft en ledande roll som byggare av det nya Trelleborg. Bengt  är uppvuxen i Trelleborg, han lever i staden och brinner för dess utveckling.